Château Lafoux – Cuvée Château 2018
Château Lafoux – Cuvée Château 2018 – Rode wijn
Wijndomein Château Lafoux produceert al zijn wijnen 100% biologisch en maakt ook gebruik van oude wijnstokken in de productie. De druiven voor de rode wijn Cuvée Château worden met de hand geplukt en vervolgens direct naar de wijnkelder gebracht om geperst te worden. De druiven worden zorgvuldig geselecteerd en samengesteld voordat ze langzaam en voorzichtig worden geperst. De druivensamenstelling van de Cuvée Château rode wijn is 60% Syrah en 40% Cabernet Sauvignon. Het gistingsproces vindt plaats in tanks bij 26°C. Na de gisting wordt de most gefilterd en de wijn overgebracht op eikenhouten vaten, waar hij 12-18 maanden rijpt voordat hij op Bordeauxflessen wordt gebotteld.
De smaak van Cuvée Château is een samensmelting van zeer rijpe rode vruchten, bramen, zwarte bessen en frambozen. De smaak is krachtig, zacht en rond. Het aroma wordt gekenmerkt door een aromatische intensiteit van rode vruchten. De afdronk blijft lang in de mond aanwezig na het drinken.
De wijn moet donker en bij een constante temperatuur worden bewaard. Als de wijn langer moet worden bewaard, mag de bewaartemperatuur niet hoger zijn dan 10-12 °C. Bij hogere temperaturen rijpt de wijn sneller. De wijn is direct drinkklaar, maar als hij onder de 10-12 °C wordt bewaard, kan hij tot 5 jaar worden opgelegd.
Cuvée Château is bijzonder geschikt bij lamsvlees, gegrild vlees, rundvlees, wildgerechten, stoofschotels en kazen. Voor het serveren moet de wijn idealiter een temperatuur van ongeveer 16-18 °C hebben. De fles wordt een uur voor het serveren geopend, zodat de wijn kan ademen voor de beste smaak.

